Kreditkort – en räddning i vardagen?

För många är kreditkortet vardagens stora räddning när de nödvändiga inköpen måste göras. Om du någon gång i livet plötsligt står utan fast inkomst eller om du har kommit i en period mellan två jobb kan det vara besvärligt att få pengarna att räcka till.

Många kreditföretag ser gärna att deras kunder har en fast inkomst för att öka tryggheten så att kreditskulden blir återbetalad till dem. En del företag litar tryggt och fast på sina kunder och kräver ingen inkomstgaranti när de beviljar ett kreditkort. Dock kan det hända att kreditgränsen hamnar i de lägre beloppen och räntan kan bli något högre men ändå ligga inom en rimligt låg nivå.

Vissa utgifter går inte att bortse ifrån, och en sådan utgiftspost är till exempel mat. Det måste stå mat på bordet varje dag för att vi ska kunna orka med vardagen och alla föräldrar vill att deras barn ska kunna äta sig mätta. När inkomsterna sviktar under vissa perioder kan detta avhjälpas med en kreditkortsansökan.

Det är en stor djungel av företag som erbjuder kreditkort utan inkomstgaranti men då är det bra att koncentrera sig på de som erbjuder en låg ränta vilket underlättar när krediten ska betalas av.